Skip to main content

Plein 2023

Tijdens Beverwijk Uit de Kunst staan de pleinen vol met organisaties, presentaties, exposities en activiteiten. Hier enkele voorbeelden.

Sjef torrie

Workshop Gezonde Snoep - 14:00 & 16:00 uur

Thorwald Voss,  mede-oprichter van de Supperclub en culinair kunstenaar heeft nu een nieuw product bedacht in zijn zoektocht om de wereld beter en gezonder te laten eten. Waar is het beter dan te beginnen bij kinderen met bewustwording van wat wij eten en hoe wij dit produceren? En zoals alle producten van Thor zijn ze overheerlijk en prachtig van smaak. De kinderen krijgen van Thor een door hem ontwikkeld DIY (doe-het-zelf) gezond snoeppakketje waar zij zelf snoep mee kunnen maken. De ingrediënten zijn allemaal vegan, dat is Thor’s specialiteit.

Sjef Torrie wordt aangeboden door het Kennemer Theater om 14.00 & 16.00 uur. Er is plaats voor 30 kinderen per workshop


Ontmoet Fien & Teun

13:30, 14:30 & 15:30 uur

Fien & Teun zijn het liefste boertje en boerinnetje ter wereld . Ze wonen op een boerderij in Nederland in het dorpje Molenwaard en spelen elke dag met de dieren, werken in hun eigen groentetuin of maken een hoop plezier op en rond de boerderij. Speciaal Beverwijk uit de Kunst komen ze naar Beverwijk, zodat jij met ze op de foto kunt!

Fien & Teun wordt aangeboden door het Kennemer Theater. Om 13:30, 14:30 & 15:30 uur kun je ze ontmoeten.


De broedmachine

maak kennis met creatief ondernemers

Van koffiebranders en bierbrouwers tot uitvinders en kunstenaars: Beverwijkse broedplaats de Broedmachine aan de Parallelweg biedt ruimte aan zo’n vijfenveertig makers. Deze creatieve ondernemers inspireren elkaar en hun omgeving en staan altijd open voor nieuwe samenwerkingen.

Tijdens Beverwijk uit de Kunst zijn ze volop aanwezig. met een stand kun je ze op het plein vinden. Je kunt er informatie krijgen over alle atelierhouders en deelnemen aan de workshops zoals het monoprinten.

Lees meer

Daarnaast vind je in de foyer een fotostudio van Lizzy Tardy en staan de podia vol met Broedmachine-artiesten zoals Marten Fisher, #STOUT, Fleebag en ook een boy van de Beastie Boys Undercover. Wat een delegatie!


Filmstudio-O

Filmsterren bestaan!

Maak een eigen film. Een tekening beweegt mega traag of super snel in een zelfgemaakte animatie film, te zien in de bioscoop tussen echte films...
filmsterren bestaan!

Deze activiteit wordt aangeboden door Nikki Kröder en Iris Stam van Studio O en het Centrum voor de Kunsten Beverwijk


Steenbewerken

aan de slag met ateliergroep de verbeelding

Ateliergroep “ De verBEELDing” bestaat uit  enthousiaste mensen die het bewerken van steen  als hobby hebben. Meestal is dat speksteen.  Een ruw brok steen verandert door hakken en vijlen in een mooi abstracte of figuratieve vorm. Vervolgens wordt het resultaat met fijn schuurpapier gepolijst maar soms laten we ook een gedeelte van de steen onbewerkt. 

Laat je inspireren door de verBEELDing en ga tijdens Beverwijk Uit de Kunst zelf aan de slag met steenbewerken.


#Kunsdt

hallo, is daar iemand?

'Hallo, is daar iemand?' is een project van #Kundst van Jan van Kampen. Via echt werkende toetsenborden van oude telefoons ga je in gesprek met ... 

Kom daar achter op 17 september. Je kunt #Kunsdt vinden op het plein bij de entree van de Wijkertoren.


De o-tomaat

7 mini kunstwerken van 7 kunstenaars

De kunstenaars van Studio O hebben iets nieuws bedacht voor Beverwijk uit de Kunst: De O-tomaat. In een oude snoepautomaat zijn 7 verschillende mini-kunstwerken verstopt, door 7 verschillende kunstenaars. Alle kunstwerken hebben een titel startend met een O. Wie welke gemaakt heeft, ontdek je pas na het uitpakken.

  • Scan de QR-code
  • Kies een O-woord
  • Betaal via iDeal
  • Wacht op je pakketje bij de O-tomaat
  • Uitpakken maar!