Skip to main content

Overige 2023

Ook in de foyer van het Kennemer Theater en in de Grote kerk kun je cultuurmakers vinden met bijzondere activiteiten of exposities. Hier enkele voorbeelden.

De modelbouwclub

Grote kerk - 13:00 tot 18:00 uur

De Modelbouwclub Beverwijk strijkt 17-9 neer in de Grote kerk om daar aan een acht meter lange tafel te gaan bouwen, plakken, plamuren, pre-shaden, airbrushen, weatheren, detailleren én lachen.

Maak kennis met de groep enthousiaste plastic modelbouwers uit Beverwijk. En wie weet? Op de donderdagavonden hebben zij clubavonden in wijkcentrum Wijk aan Duin aan de Wilgenhoflaan 2c in Beverwijk.


Expositie Henk Schweitzer

Grote kerk 13:00- tot 18:00

"Het schilderen helpt me echt", aldus onderwijsman Henk Schweitzer. Na zijn jubileum kreeg Henk meerdere keren een beroerte. Door het schilderen heeft hij zichzelf helemaal teruggevonden. Voor het eerst wordt zijn werk nu tentoongesteld. Je kunt het 17 september bewonderen en een praatje met Henk maken in de Grote kerk.


Fotostudio Lizzy Tardy

Foyer Kennemer Theater - 13:00 tot 18:00 uur

Lizzy Tardy is fotografe met een studio in de Broedmachine. Tijdens Beverwijk Uit de Kunst verplaatst ze deze deels naar de foyer van het Kennemer Theater. Daar kun je een professionele foto laten maken. 

Wat het ook is: baby, kinderen, familie, zwangerschap, koppel, beauty, mannen, fashion of een zakelijke fotoshoot? Lizzy maakt er altijd een feestje van.


De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart

Lezing Jaap Tesselaar in de serre van het Kennemer Theater 14:00 en 16:00 uur

Naast dat Bibliotheek IJmond Noord open is op deze zondag (op basis van zelfbediening) willen wij graag iedereen uitnodigen om kennis te maken met een prachtig activiteitenaanbod in het najaar over het boek ‘De historie van mejuffrouw Sara Burgerhart’ (opgenomen in de Canon van de
Nederlandse geschiedenis).

Lees meer over de lezing

In samenwerking met Jaap Tesselaar en Stichting tot Behoud van het tuinhuisje van de dames Betje Wolff en Aagje Deken is er een aansprekend aanbod ontwikkeld om iedereen mee te nemen in dit historisch erfgoed van Beverwijk.

Jaap Tesselaar verzorgt tijdens Beverwijk Uit de Kunst een lezing waarin de activiteiten over het project ‘Historie van mejuffrouw Sara Burgerhart’ voor het najaar van 2023 onthuld worden. De 30 minuten durende lezing vindt plaats in de serre van het Kennemer Theater en start om 14:00 en 16:00 uur.


Filosofiecafé

Grote kerk - 15:30 tot 17:00 uur

Een belangrijk onderdeel van filosofiebeoefening is het vinden van de juiste vraag. Voor Beverwijk Uit de Kunst hebben we er eentje gevonden die te maken heeft met onze stad. De vraag luidt: 'Wat maakt jou een Beverwijker?'.
Met deze vraag gaan we aan de slag tijdens deze speciale editie van het Filosofiecafé. Filosoof Pascal Moerland zal de gesprekken begeleiden. Hiervoor zet hij wijsgerige gesprekstechnieken in. We gaan naar aanleiding van de vraag met elkaar meedenken en samen op onderzoek uit. Voorkennis is niet nodig, Pascal zal ervoor zorgen dat je aan het denken gezet wordt.
De essentie van onze bevindingen zal door Janneke Methorst (stadsdichter 2018 en 2021) worden gevat in een gedicht. Dus kom gezellig langs als je zin hebt in een drankje en gezamenlijk onderzoek.


Taxidermie

Expositie Nicolette Swaak - Foyer Theater - Boven 13:00 tot 18:00 uur

Met 8 exposities per jaar brengt Kunst exposities Kerkplein, Beverwijkers graag in aanraking met uiteenlopende vormen van Beeldende Kunst van aankomende en professionele kunstenaars. Je vindt de exposities boven de foyer in het Kennemer Theater. Tijdens Beverwijk uit de Kunst is het werk van Nicolette Swaak te zien. Zij heeft haar hart verloren aan taxidermie, of terwijl het opzetten van dieren.

Lees meer over de rondleidingen om 13:30 en 14:30 uur

Omdat Nicolette weinig in opdracht werkt, is zij vrij om haar gevoel te volgen. Er komt dan beweging en emotie in, en niets is perfect. Met haar werk probeert zij te verrassen en te verwonderen.

Op zondagmiddag tussen 13.30 en 17 uur neemt zij publiek mee, in haar fascinerende wereld van de taxidermie. Speciale rondleidingen zijn er om 13:30 en 14:30 uur.

Voor meer informatie zie: kekbeverwijk.nl of nicoletteswaak.com.


Expositie Louis 't Hart

Grote kerk - 13:00-18:30

Speciaal voor Beverwijk Uit de Kunst blijft de expositie van Louis 't Hart nog even te bewonderen. In de Grote kerk kun je kennis maken met zijn soms drie-dimensionale schilderijen van bekende gebouwen in Beverwijk en omstreken.

Louis, sinds 1973 al bezig met het creëeren van schilderijen, heeft al de nodige exposities in de regio Kennemerland op zijn naam staan.  Zijn interesse in architectuur, straatbeelden en havenbeelden is goed terug te vinden in zijn werk.