Skip to main content

Theater & musical

Kennemer Theater

Het Kennemer Theater, gelegen aan de rand van het centrum van Beverwijk, beschikt over twee theaterzalen. Het Kennemer Theater brengt bewoners en organisaties in verbinding met elkaar door te zorgen voor een breed aanbod van professionele podiumkunsten, variërend van musical, cabaret en concerten tot familievoorstellingen.

Het Kennemer Theater, gelegen aan de rand van het centrum van Beverwijk, beschikt over twee theaterzalen. Het Kennemer Theater brengt bewoners en organisaties in verbinding met elkaar door te zorgen voor een breed aanbod van professionele podiumkunsten, variërend van musical, cabaret en concerten tot familievoorstellingen. In de kern staat het Kennemer Theater voor gastvrij en laagdrempelig: Kunst en cultuur is er voor iedereen. 

Het Kennemer Theater onderhoudt sterke relaties met verschillende culturele en maatschappelijke partijen uit de IJmond en de regio daarbuiten door het faciliteren en/of (mede-) organiseren van evenementen en bijeenkomsten. Deze samenwerkingen zijn heel breed georiënteerd van cultuur tot zorg en van non-profit tot commercieel, met het doel samen het beste in elkaar naar boven te halen. De verankering op diverse plaatsen helpt onze kennis te delen en het gebouw zo optimaal mogelijk te gebruiken. De samenwerkingen zijn dan ook niet alleen op basis van het faciliteren, maar ook door het innemen van actieve rol bij de totstandkoming.

Volg het Kennemer Theater via Facebook, Instagram en bekijk het programma op www.kennemertheater.nl

Kennemer Theater
Kennemer Theater

Kitty Rietman vervult diverse functies als vrijwilliger, onder andere bij Bibliotheek IJmond Noord en het Kennemer Theater. Zij heeft veel hobby’s, onder andere schilderen en geocachen, en vindt het leuk om nieuwe dingen te leren, zoals de Spaanse taal. Eén van haar leukste bezigheden is het vrijwilligerswerk als controlekracht bij het Kennemer Theater.

 “Een collega vertelde jaren geleden over haar vrijwilligerswerk bij het Kennemer Theater en mijn belangstelling als theaterliefhebber was meteen gewekt. Ik mocht een keer proef draaien en inmiddels ben ik nu al zo’n 14 jaar zeer regelmatig in het theater te vinden om de toegangskaartjes van de bezoekers te controleren. Maar het is veel méér dan dat! We, het team medewerkers en controlekrachten van het Kennemer Theater, willen vooral de mensen een fijn avondje uit bezorgen. De samenwerking is erg prettig, iedereen wordt gewaardeerd. We staan met zijn allen klaar om de bezoekers een prettige voorstelling te wensen, vragen te beantwoorden en te helpen waar en wanneer dat nodig is. Dit geeft veel voldoening, en bovendien heb ik dan zelf ook een mooie avond. Het programma, en daarmee het publiek, is zeer divers en dat maakt dit werk voor mij ook zo leuk. Dit werk is mij op het lijf geschreven, echt genieten.”

Kom in contact met deze cultuurmaker


Kennemer Theater

  • Kerkplein 1, 1941 HD Beverwijk
  • 0251-220342
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • https://www.kennemertheater.nl/
Achergrond Illustraties: Frits Smit