Skip to main content

Overige

Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk

De stadsdichter, stadsfotograaf, een jaarlijkse atelierroute en talloze projecten op bijzondere buitenlocaties: Stichting Kunst & Cultuur laat met haar activiteiten zien hoe bijzonder onze alledaagse omgeving eigenlijk is.

Sinds 2001 organiseert en faciliteert Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk (SKCB) programma’s en projecten waarmee de bijzonderheid van onze regio wordt benadrukt. Het bestuur van de organisatie bestaat uit vier leden: Peter van den Bos, Jeroen de Wilde, Truus Zonneveld en Ina Zwart. Bij het realiseren van de activiteiten worden zij bijgestaan door een vaste groep medewerkers.

Dankzij SKCB heeft Beverwijk sinds 2001 een stadsdichter en sinds 2010 een stadsfotograaf en is er vrijwel jaarlijks een atelierroute of grote expositie van beeldend kunstenaars. Een mooi voorbeeld van SKCB projecten op het gebied van erfgoed en cultuurhistorie is de wandeling ‘Beek als Bron’. Aandacht vragen voor dingen die doorgaans als vanzelfsprekend worden beschouwd en voor het landschap, doet de stichting ook door kunstenaars uit te nodigen hun werk op buitenlocaties te presenteren. Zo is de tuin van Huize Akerendam van 4 – 12 september 2021 het decor voor ‘Septembergras’.

De activiteiten van SKCB zijn gratis toegankelijk. Ze worden bezocht door mensen uit de IJmond en daarbuiten. Vaak zijn zij nieuwsgierig zijn naar de locaties en worden dan verrast door de kunst en de schoonheid van de omgeving. ‘We willen graag,’ vertelt Truus Zonneveld, ‘dat ze zich even opgetild voelen.’

‘Het is mooi,’ vult Jeroen de Wilde aan, ‘om jong en oud enthousiast te kunnen maken. En wij hebben zelf ontzettend veel geluk met het enthousiasme van de mensen met wie wij hier samenwerken.’

Meer informatie over Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk is te vinden op: http://kunstencultuurbeverwijk.nl/

Kom in contact met deze cultuurmaker


Secretariaat Stichting Kunst & Cultuur Beverwijk

Achergrond Illustraties: Maud van Gool