Muziek

De Neven van Ed

Man, man wat een band: 'De Neven van Ed'. Ramvol en het dak gaat eraf!

Ton en Ed wilden een nieuwe lekkere band beginnen nadat ze een jaartje time out genomen hadden van de muziekscene. Ze nodigden Nick uit om een avondje te jammen. Ed had al een tijd met hem gespeeld in akoestische band. Nick nam bassist Claudio mee. Voor een volgende jam vroeg Claudio zanger Jeffrey om mee te doen. Jeff, die ook keyboard en gitaar speelt, was precies wat de band nodig had. Dat geldt ook voor drummer Ruud die na een paar weken door Ton gevraagd werd. Alle leden van de band zijn ervaren muzikanten, bekend uit allerlei andere bands. In eerste instantie wilden Ton en Ed een stevig bluesrock repertoire opbouwen. Maar het draaide er op uit dat iedereen met groot enthousiasme met nummers aan kwam zetten die hij altijd al eens had willen spelen. Als de band z'n ding met zo'n nummer kan doen komt het op de setlist. Zodoende is het een rock en blues repertoire geworden, "Soms hard rockend, dan weer laid back, maar altijd sfeervol". Covers van onder andere: The Doors, Rory Gallagher, Dire Straits, The Rolling Stones, The Beatles en Pink Floyd. Het ene nummer wat bekender dan het andere, sommige heel bekend, en daardoor altijd leuk voor een gevarieerd publiek.

- Jeffrey Daan: Leadzang en keyboards
- Nick Didden: Gitaar en backing vocals
- Ton Cabret: Gitaar
- Claudio Ferraro: Basgitaar
- Ed van Ettekoven: Mondharmonica en percussie
- Ruud Hühl: Drums

Twee belangrijke kenmerken van De Neven van Ed: We spelen graag nummers waar de solisten hun ding in kunnen doen. Dat is met 2 gitaren, bluesharp en keyboard een heel breed geluid, ondersteund door strakke bas en drums.

De Neven zijn een opvallende combinatie van drie twintigers en drie mannen van rond de zestig, die de covers zo enthousiast weten te brengen dat ze weer helemaal nieuw lijken.

De band wordt altijd met groot enthousiasme ontvangen door het publiek, Voorbeelden zijn in Podium 104 in Beverwijk, Café de Melterij in Wormerveer en Café Lokaal in Heemskerk, waar men door de drukte drie sets op de gang stond te luisteren. Voor de blues-cd van producer Jan Schrama maakte de band 2 opnames. Tijdens een benefietconcert haalde de band 1750,- euro op voor de KWF Kankerbestrijding. Er wordt met stijgend succes opgetreden, en we zijn nu druk bezig meer gigs te boeken. Dus: "Soon in a juke-joint near you?!!

© Centrum voor de Kunsten Beverwijk. All rights reserved. Powered by smackitcreations.
Volg ons —