Skip to main content

Letteren

Joni Zwart

Joni Zwart, cultuurmaker met woorden - De eindeloze mogelijkheden van taal

Altijd overal mogelijkheden zien, wat een weelde. Als je daarbij ook nog gelijkgestemden treft, mag je van geluk spreken. Want dan gebeurt het: je moedigt elkaar bijna als vanzelf aan om een volgende stap te nemen, verder te kijken en nieuw werk te blijven maken. Joni Zwart, tekstschrijver, verhalendame, coach en kunstschilder in spe, prijst zich zo gelukkig.

Letteren, theater en beeldende kunst, Joni dompelt zich er liefst dagelijks in onder. Taal vormt de rode draad in haar werk. In haar werkruimte in Studio O en in haar woning in Haarlem schrijft ze dan ook graag en veel, tot nu toe nog ongepubliceerde verhalen en gedichten. Daarnaast verzorgt zij de pr voor diverse culturele- en kunstorganisaties en ondersteunt zij als coach schrijvers en kunstenaars die om welke reden dan ook blokkades ervaren of obstakels uit de weg willen ruimen. Door goed te luisteren, te kijken en de juiste vragen te stellen helpt zij hen een antwoord te vinden op kwesties als “Wat past er echt bij mij?”, “Wat zou ik willen bereiken?” en “Wat houdt me tegen”?

Literaire programma’s en culturele evenementen, Joni organiseert dergelijke activiteiten al sinds haar studie Nederlands. Tijdens het Young Art Festival was ze met haar posse vaak te vinden in het Young Art Text-huisje. En wie kent de Verhalendames niet, met hun verrassende en innemende literaire projecten op bijzondere locaties? Daarnaast werkt ze als literair vertaler en zet ze zich in voor de zichtbaarheid van mooie woorden in een stedelijke omgeving. Over dat laatste wil ze nog niet veel zeggen, dat wordt een aangename verrassing voor Beverwijkers, belooft ze.

Joni is een geboren en getogen Wijker die zich senang voelt bij de nuchterheid die deze streek kenmerkt en bij de bereidheid om zaken aan te pakken. ‘Die houding zie ik bij de mensen om me heen, bij Studio O, bij Theatermanifestatie IJmond en bij het nieuwe cultuurplatform Cultuurmakers IJmond. In Studio O wil ik ook met andere materialen dan woorden gaan werken. Met kwasten en verf!’

Kom in contact met deze cultuurmaker


Atelier Joni Zwart

  • Studio O, Romerkerkweg 10, 1942 EZ Beverwijk
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • www.jonizwart.nl
Achergrond Illustraties: Michiel Bakkum