Skip to main content

Muziek

Marten Fisher

Prompt wordt de track opgepikt en gesupport door de wereldband Coldplay.

Na landelijke furore te hebben gemaakt met singles als ‘Solstice’, ‘Crazy, en ‘Kingstreet’ brengt Marten Fisher in 2017 zijn debuutalbum ‘Black Trees’ uit. Het album is de ultieme verzameling songs die de singer-songwriter karakteriseren; warme nummers die balanceren tussen feelgood en melacholie, de sfeer ademend van pop uit de 70s en80s , met de zegen van smaakmakers als Gerard Ekdom, Leo Blokhuis en zelfs Coldplay.

Marten Fisher is geen nieuwkomer in de muziek. Vanaf 2000 beleeft hij al een carriëre als dj/producer, gevolgd door het schrijven en produceren van zijn eerste gitaarsong ‘Boulevard’. Prompt wordt de track opgepikt en gesupport door de wereldband Coldplay.

Marten komt hierna in contact met Bas Kennis (BLOF) en samen maken ze ‘Solstice’ waarmee Marten 3FM Serious Talent wordt. Met de opvolger ‘Crazy’ , ook een samenwerking tussen de twee, wordt Marten ‘Nieuwe Naam’ op NPO Radio 2 en krijgt hij openlijk support van radio DJ Gerard Ekdom. Ook bij NPO Radio 1 staat de track op de playlist.  In oktober van 2016 brengt Marten ‘Kingstreet’ uit welke ook op de playlist van NPO Radio 1 en NPO Radio 2 terechtkomt.

Het debuutalbum ‘Black Trees’ dat op 21 juni 2017 uitkwam werd op NPO Radio 1 bekroond tot album van de week.  

In 2001 begon Marten Fisher met schilderen. Muziek en zijn leven aan het strand als golfsurfer, zijn kenmerkende thema’s, gecombineerd met zijn karakteristieke poppetje. 

Sinds 2019 is Marten Fisher fulltime kunstenaar en muzikant en heeft zijn atelier en studio in de broedplaats ‘Broedmachine’ in Beverwijk.

Kom in contact met deze cultuurmaker


Marten Fisher

  • Parallelweg 7, 1948 NK, Beverwijk, The Netherlands (alleen op afspraak)
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • https://martenfisher.com/
Achergrond Illustraties: Wies Tesselaar