Muziek

Jonny Lane

Jonny Lane is een echte jaren 60 band, zoals dat vroeger met bandjes ging, twee gitaristen een basgitaar en een drummer. Geen snufjes, elektronica, computers of andere techno, nee gewoon puur natuur, "what you see is what you get".

Met aanstekelijk gevoel voor humor beleeft de toeschouwer een avondje (middag) als toen, vaak met muziek die veel romantische herinneringen oproept. Dansbaar is het overigens zeker, met "Rock and roll" en diverse "up tempo's" van .o.a. de Beatles, de Stones, CCR,The Byrds,The Kinks,The Hollies en nog vele anderen zullen de jonkies van toen ook nu weer zweten.

Het repertoire bestaat voornamelijk uit beatgroepen muziek, er zijn enkele uitstapjes naar de jaren zeventig maar zeer beperkt. Wij beseffen dat het avondje uit, het lekker swingen, op bekende muziek, voor veertigers en vijftigers niet meer op elke straathoek te vinden is.

Dat is op zich al jammer, want Jonny Lane kan niet overal tegelijk zijn, maar we zijn er juist voor die groep mensen. Hoe vaak horen we niet "Goh, dit heb ik al in dertig jaar niet meegemaakt", ik voel me weer als op school met m'n eerste liefde.

Het repertoire bestaat uit zo'n tachtig nummers, maar veel meer dan veertig kun je niet kwijt op een avond (middag). Als je vraagt, wat zijn Jonny Lane's sterke punten? Luister dan eens naar de krachtige, met mate gebruikte, sologitaar, de harmonische zangpartijen (triple harmonies) en de steady bas en drum tandem met af en toe een orgel/piano.

Ja, meer zit er niet in een band denk je dan, FOUT!, want vergeet het fraaie blues mondharmonica werk van Jon zelf niet. Dit geheel maakt Jonny Lane aantrekkelijk voor een echt ouderwets avondje swingen en slijpen

Bezetting :
- Sologitaar,synthesizer,zang : Piet Baars
- Slaggitaar,mondharmonica,zang : Jon van Leen
- Zang: Joost Baars
- Drums : Robert Curiel
- Bas : Thijs Jacobs

Kom in contact met deze cultuurmaker


Jonny Lane

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Achergrond Illustraties: Wies Tesselaar
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk. All rights reserved. Powered by smackitcreations.
Volg ons —