Skip to main content

Muziek

Die Vers

Of het nou akoestisch moet of versterkt met volledige band: Die Vers zorgt altijd voor een energieke, intieme en verrassende show.

Met hun wortels stevig vast gegraven in de vruchtbare Beverwijkse grond, werpt Die Vers een frisse blik op het muzikale spectrum. Hun Nederlandstalige hiphop wordt nog wel eens beschreven als een mengelmoes van grote namen als Typhoon, Doe Maar en Diggy Dex, maar het geluid dat ze laten horen is in eerste instantie toch echt volledig van eigen hand. De insteek is gebaseerd op een doordacht maatwerk van veel verschillende stijlen, en is daarmee doordrenkt van ambitie en potentie om hun raps te laten weerklinken onder leiding van een gevarieerde live band.

Die Vers is opgebouwd uit een indrukwekkende opeenstapeling van verschillende muzikale achtergronden, wat er dan ook onmiskenbaar voor zorgt dat geen nummer hetzelfde klinkt. Het is mede daarom dat de muziek die ze maken voor een groot scala aan muziekliefhebbers prettig in het gehoor ligt, en laat dat nou net het voornaamste doel van de band onthullen: het allerliefst willen ze namelijk gewoon mensen vermaken. Met een flinke bak passie en positiviteit op zak blijkt dat gelukkig een niet al te lastige taak, want of het nou akoestisch moet of versterkt met volledige band: Die Vers zorgt altijd voor een energieke, intieme en verrassende show.

 

Die energie komt ze bijna als vanzelf aanwaaien als cultuurmakers in de IJmond. De omgeving werkt voor de band enorm inspirerend, vooral omdat er op cultureel gebied zoveel wordt ondernomen. Zelf werken ze veel samen met onder andere culturele podia en illustrators, zo worden ze eindeloos geïnspireerd door bijvoorbeeld tekenaar Angulars, kunstenaarscollectief Spatzuiver en zeefdrukkerij de Noordzeef, alledrie gevestigd in de Broedmachine aan de Parallelweg.

De mannen van Die Vers staan te trappelen om het podium weer te bestijgen, hou dus vooral hun website in de gaten om op de hoogte te blijven van aankomende events en nieuwe releases.

Kom in contact met deze cultuurmaker


Die Vers

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • http://die-vers.nl
Achergrond Illustraties: Wies Tesselaar