Muziek

Boules Blues Band

Zilt doorrookte Westcoast Blues rechtstreeks uit het hart van Kennemerland "So don't loose that real Boules Blues!"

De in Amsterdam geboren zanger Boule (Jan Doetjes '48) verstaat als geen ander de kunst om de blues te vertolken. Als hardwerkende zelfstandige weet Jan maar al te goed hoe zwaar en moeilijk het is om de broek op te houden. Ooit begonnen bij de Bintangs als "Nonny Blonda" met 2 eigen nummers - "Het was op een nacht" en het aanstekelijke "Blues with a feeling" waarbij hij met een fiets op het podium stampte onder het motto van "Clap your hands and stamp your feet(s). Niet alleen het publiek genoot van Jan's amusante act en zijn getalenteerde "bluesvoice" maar ook de manager van de Bintangs die hem aanspooorde een eigen band te beginnen. In zijn spaarzame vrije tijd werkte Jan zijn plannen uit en in 1994 verscheen zijn eerste CD "Boules Blues Project". De CD sloeg in als een bom en al spoedig werd Boule gevraagd om met een live-band de podia te betreden. Na diverse personeelswisselingen slaagde Boule er uiteindelijk in om een band te formeren die zich tot een der beste in de Nederlandse
bluesscene mag rekenen.

Samen met "toppy" Bonne v/d Heuvel op guitars, de "fuzzy" basgitaar van Wietse van Foeken, Ruud "smiling drums" Huhl en de "hart-verscheurende klanken" van Ron Zwart mondharmonica's staat Boules Blues Band garant voor een onvervalst "live" dat men beleefd moet hebben. De band is geinspireerd door o.a. de legendarische John Mayall & The Bluesmakers, Dr. John The Nighttripper en vele ander 60ties bands. Naast eigen werk wordt het repertoire doorspekt met de beste Classical Blues Hits ooit geschreven o.a. "It 's all over now", "Black magic woman", "You really got me", enz.

Niet alleen in de regio Kennemerland is de band een begrip maar ook daar buiten, Amsterdam ,Maloo Meloe, Rotterdam Bluesclub “"L, esprit’’ IJmuiden ‘’‘Wittetheater’’. Zo kan de band terugkijken op een succesvolle tournee door Ierland waar men in de beroemde Rory Gallagher Pub in Middletown speelde. In 2012 werd Boules Blues Band tot beste uitgeroepen tijdens de Blues Toer in Cuijk!

© Centrum voor de Kunsten Beverwijk. All rights reserved. Powered by smackitcreations.
Volg ons —