Skip to main content

Letteren

Bibliotheek IJmond Noord

Sandra Hillebrand werkt bij bibliotheek IJmond Noord en is specialist educatie. Zij werkt met veel organisaties samen zoals de Peuteropvang, Basisonderwijs, het MBO en het Voortgezet Onderwijs. Ook werkt ze veel met kinderen.

Bibliotheek IJmond Noord is een gecertificeerde bibliotheek met een vestiging in Beverwijk, een vestiging in Heemskerk en een jeugdservicepunt in Wijk aan Zee. De bezoekers komen veelal naar de bibliotheek om er boeken, kranten en tijdschriften te lezen en lenen of om films en games te lenen. Een groeiend aantal komt naar de bibliotheek om lezingen bij te wonen, workshops te volgen of om er kennis met elkaar te delen. Voor jong en oud is er altijd wel iets te doen, fysiek en digitaal. Leesplezier, digitalisering, een leven lang leren, maatschappelijke participatie en zelfredzaamheid zijn kernthema’s.

Kijk daarvoor op www.bibliotheekijmondnoord.nl of volg ons via facebook en Instagram.

Sander Schipper

Sandra zit twee keer per week in de uitlening. Het werken met kinderen is voor haar heel belangrijk. Want ,,kinderen zijn de leukste mensen’’. Kinderen kunnen nog ver komen in het leven en ze vindt het leuk om hen te helpen zich in het leven verder te ontwikkelen. Het geeft een goed gevoel om te zien dat een kind zich begrepen voelt. Vanuit de 100 talenten zoekt zij dan ook manieren om hun talenten te ontdekken.

Sandra wilde oorspronkelijk kleuterjuf worden. Maar toen kwam ze een jeugdbibliothecaris tegen en dacht: dat wil ik ook. Haar motivatie was met kinderen en boeken werken. Maar nu heeft ze ook kennis van wat boeken zoal doen in het hoofd van kinderen. Dat vindt ze nog interessanter.

Sandra voelt zich helemaal thuis in bibliotheek IJmond Noord. Ze heeft ook even overwogen om in een kinderboekenwinkel te werken maar is blij hier te werken. Het maakt niet uit wat je leest, als je maar leest. ,,Ik ben gewoon van álle boeken.’’ Ook haar collega’s zijn fijn om mee te werken. ,,Het zijn hele collegiale en gemotiveerde mensen. Er is hier een hele fijne sfeer.’’

Wil je ook eens deze sfeer proeven? Loop eens binnen, kijk wat rond en maak een praatje met ons! 

Kom in contact met deze cultuurmaker


Bibliotheek IJmond Noord

Achergrond Illustraties: Michiel Bakkum