Skip to main content

Film & Fotografie

Lizzy Tardy

"De leukste fotostudio in Beverwijk! Allerlei soorten fotoshoots zijn mogelijk in de studio! Zoals baby, kinderen, zwangerschap, familie, koppel, beauty, mannen, fashion en zakelijk fotoshoot. Maar ook voor productfotografie kan je bij mij terecht."

Lizzy Tardy (1990) heeft al de nodige meters gemaakt als fotograaf. Haar zoektocht begon op het Clusius College in Hoorn, waar ze interieur en mode studeerde. Na vervolgopleidingen aan de Vogue Akademie en het Fotografie Instituut, ging Lizzy aan de slag als zelfstandig kunstenaar. Inmiddels is ze neergestreken in de Broedmachine te Beverwijk, waar ze in haar eigen studio een breed scala aan fotoshoots verzorgt. Naar eigen zeggen is Lizzy een echte studiofotograaf, hoewel ze ook een uitstapje maakt naar buiten. “Ik hou ervan om controle te hebben over het licht, de elementen en het totaalplaatje. In de buitenlucht is dat veel moeilijker dan in een studio.”

Spontaniteit is belangrijk in Lizzy’s werk. “Ik heb een korte spanningsboog en weinig geduld dus ik kan slecht dagen of weken bezig zijn met een foto. Het moet een momentopname zijn. Als het te lang duurt zie je ook dat de focus bij de mensen zelf verdwijnt, vooral bij kinderen.” 

 Ik ben ook altijd mezelf en dat straalt af op de mensen die ik fotografeer. Ze voelen zich snel op hun gemak en herkennen zichzelf ook echt in de foto’s die van ze gemaakt worden. “Sommige fotografen sluiten zichzelf soms af, maar ik vind de camera niet iets om mezelf achter te verschuilen, maar juist een instrument waarmee ik mezelf ook kan laten zien.” 

 

Mensen fotograferen is wat Lizzy lange tijd het liefst deed, maar de laatste tijd vind ze ook productfotografie heel leuk. Het is voor haar een nieuw uitdaging en op een heel eigen manier ook een stuk moeilijker. Onlangs mocht ze alle fotocontent ontwikkelen voor Sjakes, een nieuw bedrijf voor verse smoothies en shakes. Een klus met veel ruimte voor eigen inbreng en nieuwe creativiteit. “Het fotograferen van eten wordt vaak onderschat. Ik wil zo min mogelijk bewerken, wat betekent dat het er meteen goed en smakelijk uit moet zien.” 

Ook voor Blok heeft ze foto’s mogen maken, die nu zelfs te zien zijn op de vrachtwagens. "Mijn foto’s reizen zelfs het hele land door.” Of ze over vijf jaar nog steeds hetzelfde doet weet ze niet. “Wat ik wel weet is dat ik altijd wil blijven experimenteren, en nog meer wil spelen. Er is nog zoveel te ontdekken in fotografie.”

Wie nieuwsgierig is naar het werk van Lizzy kan vanaf vrijdag 20 mei 2022 een maand lang haar nieuwe tentoonstelling bezoeken bij Podiumcafé Toos.

Kom in contact met deze cultuurmaker


Lizzy Tardy

  • Vestiging Studio: Parallelweg 7 ,1948 NK Beverwijk
  • 06-15516374
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Achergrond Illustraties: Eveline Raap