Skip to main content
Zijn werk is strak, sober en onnadrukkelijk, maar zuigt tegelijkertijd alle aandacht op. Alsof je blik erin wordt ingezogen. Hoewel, onnadrukkelijk? Kijk ook eens op Youtube naar Encountering the Unknown, zijn werk voor festival de Kunsdt, en laat je meevoeren door zijn zwevende zwarte bollen. Mooi!

Vrije geest werkt met strakke patronen

Ed de Wild is niet voor één gat te vangen. Tijdens een speurtochtje op internet stuit je al snel op de meest uiteenlopende kunstwerken van zijn hand. Van zakelijk en minimalistisch tot dromerig en mysterieus. Van sober zwart-wit tot felkleurig. Hij is zowel kunstenaar als architect. Misschien is het deze onverwachte combinatie die ten grondslag ligt aan de bijzonderheid van zijn beeldende werk? Hoe dan ook, Ed de Wild bekijkt werk en leven vanuit vele verschillende invalshoeken. Een vrije geest, dus.

Maar wel eentje die met beide benen stevig op de grond staat. Eén in de kunsten, één in de bouwwereld. Zijn liefde voor het ambachtelijke bouwen dateert uit zijn kinderjaren. Ed groeit namelijk als timmermanszoon op rond de bouw- en werkplaats van zijn vader. Daar kijkt hij de kunst af en leert het ambacht spelenderwijs. Na de middelbare school kiest hij echter voor de beeldende kunst. Hij volgt in Utrecht de Hogeschool voor de Kunsten waar hij in 1999 afstudeert. Amper twee jaar later richt hij zijn vizier op de bouwwereld en volgt aan de gerenommeerde Academie voor Bouwkunst in Rotterdam een opleiding tot architect. Hierna treedt hij in dienst bij verschillende architectenbureaus en bekwaamt zich ook als interieurarchitect. Hoezo van alle markten thuis?! Enkele jaren geleden vestigt hij zich als zelfstandig architect in Studio O. Nu bouwt en ontwerpt Ed tuinhuizen, serres, aanbouwen en interieurs. Het vrije ondernemerschap biedt hem de ruimte om zich daarnaast over te geven aan de beeldende kunst. Sinds een paar jaar gaat hij ‘los’ met vrij werk. Ofwel met ‘subtiele twee- en driedimensionale werken in overwegend witte tinten’.

 

Kom in contact met deze cultuurmaker


Ed de Wild

  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • www.DEWILDED.eu
Achergrond Illustraties: Lars de Ruyter