Beeldende kunst

Suze Giesbergen

Suze Giesbergen is (toekomstig) kunstenaar en docent. Ze studeert aan de Breitner Academie voor docente beeldende kunst en vormgeving en experimenteert graag met verschillende technieken en materialen.

Samen met Shannon Uitterdijk heeft Suze Giesbergen een eigen atelier in Studio O, een van de broedplaatsen in Beverwijk waar lokale kunstenaars zich verenigen. De student ‘docent Beeldende kunst en vormgeving’ aan de Breitner Academie zocht daar vooral de ruimte om te experimenteren, het liefst met verschillende materialen en technieken, en
met de ambitie om in de toekomst grote installaties te maken.

Suze vindt het belangrijk dat er in de regio voldoende ruimte is voor cultuur, ontwikkeling en experiment. Dat doet ze door aan te haken bij Studio O, Young Art Festival en de Broedmachine, haar zaterdagbaantje bij Greet Verkleedt, maar ook door haar stages in de buurt te lopen. Zo mag Suze na haar stage bij het Kennemer College straks aan de slag bij het Centrum voor de Kunsten Beverwijk Maar ook de Hoogovens laten haar hart sneller kloppen. “Iet anders wat mij inspireert is de Hoogovens. Dit is misschien geen populaire mening, maar het brengt een industriële esthetiek met zich mee waar ik me heel erg in kan vinden. Het zorgt voor een uniek landschap van, torens, lichten en geluiden.”

Andere cultuurmakers die haar inspireren zijn juist de mensen die haar betrekken bij deze organisaties, een podium geven of anderszins op weg helpen door kennis en ervaring te delen. “Zo is Stella van Lieshout degene die ervoor gezorgd heeft dat ik de expositie tijdens de wintereditie van Young Art kon cureren, gaat Nikki Kröder mij begeleiden in mijn stage bij Centrum voor de Kunsten en werk ik samen met Joni Zwart aan een social media boost voor Studio O. Ze waarderen mij en zien mij als collega, ook al moet ik nog even hard aan de slag om ook daadwerkelijk mijn brood te kunnen verdienen met wat ik doe.”

Suze Giesbergen is misschien nog niet zo lang bezig, maar dat betekent niet dat haar werk niet gezien wordt. Op de academie wordt gelukkig wel volop geëxposeerd.

“Mijn begeleider beeldende kunst van de opleiding noemt mij een omnipraktor.” Dat is iemand die zich niet alleen richt op het werk zelf, maar ook op de totaalervaring en de randvoorwaarden die nodig zijn om het werk tot zijn recht te laten komen. Dat ziet Suze Giesbergen ook terug in haar andere werkzaamheden. Zo is ze altijd op zoek naar nieuwe taken, methodes en projecten waar ze zich op kan storten. Buiten de academie heeft Suze haar werk helaas nog niet heel veel kunnen exposeren, maar ze hoopt dat daar snel verandering in komt.

De video over de expositie tijdens de YAFxWintereditie, waar Suze curator was is te zien op YouTube.

Kom in contact met deze cultuurmaker


Suze Giesbergen

  • Studio O – Romerkerkweg 10 Beverwijk
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Achergrond Illustraties: Tjarko van der Pol
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk. All rights reserved. Powered by smackitcreations.
Volg ons —