Skip to main content

Beeldende kunst

Lucasgilde

Het Lucasgilde bestaat al sinds 1947 en is een vereniging van amateur beeldende kunstenaars. De leden werken onder begeleiding van professionele kunstenaars.

Het Lucasgilde Beverwijk levert sinds haar oprichting in 1947 een belangrijke bijdrage aan het cultureel klimaat in Beverwijk en omstreken. Haar gildeleden, de amateur beeldende kunstenaars kunnen er werken op ontspannen en creatieve manier onder begeleiding van professionele kunstenaars. Deze docenten geven uitleg en aanwijzingen over alle beeldelementen zoals structuur, textuur, compositie, licht/schaduw, kleur en vorm, waarbij geen enkel teken- en/of schildermaterialen geschuwd wordt. Voor volwassenen in de leeftijdscategorieën van 16 t/m 82 jaar levert dat een prachtige kans op om na lang aarzelen eindelijk actief te worden op teken- en/of schildergebied of om je technieken verder te ontwikkelen. In beide gevallen zal blijken dat je altijd meer creatieve capaciteiten bezit dan je ooit had kunnen vermoeden.

Haar activiteiten voert het Lucasgilde uit in de ateliers van het Centrum voor de Kunsten Beverwijk. Graag werken ze samen met andere cultuurmakers uit de IJmond zoals Perspectief, Populus Art, de Grote kerk en de Bibliotheek.

Kom in contact met deze cultuurmaker


Lucasgilde Beverwijk

  • Kerkplein 3, 1941 HD Beverwijk
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • www.lucasgildebeverwijk.nl
Achergrond Illustraties: Tjarko van der Pol