Beeldende kunst

Francesca Heijnis

Francesca Heijnis is beeldend kunstenaar en kunstdocent. In haar atelier bij Studio O staan werken van verschillende materialen: steen, hout, takken, klei.

Francesca Heijnis is beeldend kunstenaar en kunstdocent. In haar atelier bij Studio O staan werken van verschillende materialen: steen, hout, takken, klei. Vaak laat Francesca zich leiden door wat ze wil vertellen; bij dat beeld zoekt ze een krachtig materiaal. Soms is het andersom, en leidt een gevonden voorwerp tot nieuw werk. 

In opdracht voor de gemeente Heemskerk en In samenwerking met Mark van der Jagt van het cultuurhuis werkt ze voor het tweede jaar met basisschool leerlingen aan grote kunstwerken voor het pollution art festival. Een ander recent educatief project van Francesca is ‘Droom Drone’ bij #FixMaakonderwijs, dat ze samen met Jan van Kampen uitvoerde. Daarnaast is zij betrokken bij de ontwikkeling van een leerlijn cultureel erfgoed.

Rondom het Studio O gebouw aan de Romerkerkweg is Francesca eveneens gericht op de omgeving: De buurtbieb die ze bijhoudt wordt volop gebruikt, de tuin is in ontwikkeling en zodra het van de overheid weer mag, zullen er ook workshops worden georganiseerd. 

Ze geeft in haar Studio O atelier onder andere workshops boetseren en keramiek voor volwassenen.

Kom in contact met deze cultuurmaker


Francesca Heijnis

  • Studio O, Romerkerkweg 10 Beverwijk
  • 06-21805035
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Achergrond Illustraties: Tjarko van der Pol
© Centrum voor de Kunsten Beverwijk. All rights reserved. Powered by smackitcreations.
Volg ons —