Skip to main content

Beeldende kunst

Annelies Kwaak

Installaties, sculpturen, keramisch gebruiksgoed, solo- en samenwerken en kunsteducatie. Annelies is van alle markten thuis.

Installaties, sculpturen, keramisch gebruiksgoed, solo- en samenwerken en kunsteducatie. Annelies is van alle markten thuis. In 2009 studeerde ze af van de kunstacademie en begon ze met lesgeven. Haar atelier bij Studio O geeft haar de ruimte om beeldende kunstwerken te creëren van allerlei formaten en materialen. Bijvoorbeeld haar indrukwekkende werk ‘Wake up call’, van 2 meter 20 hoog en 2 meter breed. Het is een werk met hout, ijzeren kettingen en bellen van keramiek. Want zoals gezegd, Annelies is ook bedreven in het pottenbakken. Ze maakt gebruiksvoorwerpen en beeldend werk van klei op de pottenbakkersschijf, waarna ze het verder vorm geeft.

Naast haar eigen kunst maakt Annelies ook kunst met kinderen en jongvolwassenen. Met de kinderen van de Montessorischool in Beverwijk maakte ze bijvoorbeeld het kunstwerk Shimenawa: een poort op het strand, met gebruikte en gevonden voorwerpen zoals een vissersnet. Geïnspireerd op de Japanse shimenawa, dikke touwen in de poorten van tempels om het heiligdom te beschermen. Een prachtige installatie van afval, om het heiligdom erachter te beschermen: de natuur.

 Bescherming komt vaker terug als thema in haar werk, net als communicatie. Ze laat zich graag inspireren door natuur, industrie, mensen en actuele maatschappelijke kwesties. Niet zo gek dus dat ze kunst en cultuur graag ziet als middel om een doel te bereiken. Zoals Shimenawa bijvoorbeeld laat nadenken over natuurbescherming.

Mirte Brethouwer

Kom in contact met deze cultuurmaker


Annelies Kwaak

  • Romerkerkweg 10, 1942EZ Beverwijk
  • Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
  • www.annelieskwaak.nl
Achergrond Illustraties: Tjarko van der Pol